Incontinentie komt veel voor, niet alleen bij ouderen. Ook (jong)volwassenen kunnen met deze medische aandoening te maken krijgen. De gevolgen van incontinentie, bijvoorbeeld urineverlies, kunnen een grote, negatieve impact hebben op je dagelijks leven. Het risico dat je straks een natte vlek in je broek hebt of dat anderen een vervelende geur ruiken maken dat je mogelijk meer afstand houdt tot anderen of zelfs minder vaak naar buiten gaat. Dat is niet nodig! Er zijn verschillende manieren waarop je kunt voorkomen, dat incontinentie een te sterke invloed heeft op je dagelijks leven. Kijk bijvoorbeeld eens naar een hulpmiddel als TENA Men of TENA Lady. Vind je het lastig om dergelijke hulpmiddelen bij de plaatselijke drogisterij te kopen? Je bestelt ze tegenwoordig eenvoudig online. Wel zo discreet! 

Voordelen van het gebruik van hulpmiddelen van TENA

Het gebruik van de hulpmiddelen van TENA biedt verschillende voordelen. Met deze hulpmiddelen worden onder meer de natte plekken in je broek voorkomen. Daar komt bij dat deze producten de vervelende geurtjes als gevolg van het verlies van urine absorberen en neutraliseren. Zo hoef je er niet langer bang voor te zijn als je veel beweegt. Het geeft je jouw zelfvertrouwen weer terug! De producten van TENA worden in verschillende varianten aangeboden. Niet alleen maakt men onderscheid tussen producten voor mannen en vrouwen; ook wordt er onderscheid gemaakt in het absorberend vermogen van de verschillende producten. Probeer ze eens uit, om te kijken wat voor jou het beste werkt. 

Kijk naar je voedingspatroon om incontinentie tegen te gaan 

Hoewel het voorkomen van incontinentie met een gewijzigd voedingspatroon niet direct mogelijk is, kun je de impact ervan wel positief beïnvloeden. Er zijn verschillende etenswaren en dranken die de blaas kunnen irriteren, wat de kans op het verlies van urine vergroot. Het gaat bijvoorbeeld om citrusvruchten, om sterk gekruide maaltijden en om tomaten. Ook dranken met veel cafeïne, zoals koffie of een glas cola, kun je het beste laten staan. Datzelfde geldt voor koolzuurhoudende dranken en bijvoorbeeld alcohol. 

Andersom zijn er ook voedingsmiddelen die een positief effect hebben op het voorkomen van incontinentie. Denk aan groenten als broccoli en bijvoorbeeld diverse koolsoorten. Ook het nuttigen van champignons zou een positieve bijdrage leveren aan het beperken van de gevolgen van incontinentie. 

Tip: drink gedurende de dag voldoende! Het kan verleidelijk zijn om juist minder te drinken, maar dit heeft doorgaans een averechts effect.

Comments are closed.

Dit vind je ook leuk