Het achterlaten van je auto als je op vakantie gaat naar het buitenland met het vliegtuig is een hot topic. We hebben allemaal gehoord van de verhalen waarin mensen op vakantie gaan en terugkomen om erachter te komen dat hun auto gestolen of beschadigd is. Dat is natuurlijk een verschrikkelijke situatie die je graag wilt voorkomen. Maar wat zijn nu precies de mogelijkheden voor het achterlaten van je auto wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig?

Een vriend of familielid

De meest voor de hand liggende optie is om een vriend of familielid te vragen om je auto veilig te houden terwijl je weg bent. Als je een goede relatie hebt met iemand die je vertrouwt, dan is dit waarschijnlijk de beste optie. Je kunt dan afspreken dat deze persoon vanaf het vliegveld jouw auto terugrijdt naar zijn of haar oprit, garage of terrein waar deze veilig kan staan tot jouw terugkomst. 

Parkeren op luchthaven

Een andere optie is om je auto te parkeren op de luchthaven. Er zijn verschillende parkeeropties, afhankelijk van hoeveel tijd je weg bent. Je kunt kiezen voor een korte termijn parkeerplaats of een lange termijn parkeerplaats. De korte termijn parkeerplaatsen zijn gewoonlijk de goedkoopste optie. Ben je weg voor langere tijd, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de lange termijn parkeerplaatsen.

Parkeren bij een alternatieve parkeeraanbieder

Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor het parkeren op de luchthaven zelf, dan is er nog een optie. Er zijn veel bedrijven die parkeerterreinen met parkeerplaatsen aanbieden om je auto te parkeren terwijl je op vakantie bent. Deze bedrijven bieden een beveiligde locatie voor je auto. Ze bieden vaak ook tegen extra kosten aanvullende services zoals het controleren van je auto en het eventueel verzorgen van kleine reparaties. 

Parkeren op een buitenterrein of overdekt parkeren

Er zijn zowel parkeeraanbieders waarbij je auto op een beveiligd buitenterrein komt te staan, zowel als parkeeraanbieders die overdekte parkeerplaatsen aanbieden. Natuurlijk geldt hierbij dat het parkeren op een buitenterrein in de meeste gevallen iets duurder is dan het parkeren op een overdekt parkeerterrein.

Verhuur je auto tijdelijk aan een bedrijf

Als je op zoek bent naar een manier om wat extra geld te verdienen, dan is er ook de optie om je auto aan te bieden aan een bedrijf. Er zijn bedrijven die je auto zullen verhuren aan personen die net aankomen op het vliegveld waarvandaan jij vertrekt. Op deze manier hoef je geen parkeerkosten te betalen en verdien je zelfs  geld aan jouw auto terwijl je op vakantie bent. Vaak wordt je auto gratis schoongemaakt en gewassen opgeleverd.

Als je op vakantie gaat naar het buitenland met het vliegtuig, dan zijn er verschillende mogelijkheden voor het achterlaten van je auto. Je kunt je auto achterlaten bij een vriend of familielid, parkeren op een luchthaven, parkeren op een buitenlocatie, een parkeerruimte huren of je auto aanbieden aan een bedrijf. Kies de optie die het beste bij je past en je auto zal veilig achterblijven terwijl je op vakantie bent.

Comments are closed.

Dit vind je ook leuk