Het verwijderen van dierenhaar uit huis is een taak die veel mensen met dieren dagelijks moeten uitvoeren. Maar wat is de meest handige manier om van het haar van huisdieren af te komen? Wat is de beste apparatuur om dierenhaar te verwijderen uit huis? In dit blogartikel zullen we deze vragen beantwoorden en een aantal handige tips geven voor het verwijderen van dierenhaar uit huis.

Borstel regelmatig jouw huisdier

De eerste stap in het verwijderen van dierenhaar uit huis is het regelmatig borstelen van het dier. Door het borstelen verwijder je losse haren, wat betekent dat er minder haren op je meubels en kleding blijven plakken. Je kunt bij de dierenwinkel een speciale borstel voor jouw soort huisdier kopen. Als je jouw huisdier regelmatig borstelt, kun je veel van het haar verwijderen voordat het zich verspreidt door het hele huis.

Stofzuiger speciaal tegen huisdierenhaar

Een ander handig hulpmiddel bij het verwijderen van dierenhaar uit huis is een stofzuiger. Stofzuigers worden vaak te laat gebruikt om dierenhaar te verwijderen, het is namelijk essentieel om regelmatig je stofzuiger te gebruiken. Stofzuigers zijn in staat om de meeste dierenharen uit uw meubels en kleding te verwijderen. Zorg ervoor dat je een stofzuiger hebt die speciaal is ontworpen voor het verwijderen van dierenhaar. Een stofzuiger met een HEPA-filter is het beste. Ook helpt het als je verschillende opzetstukken hebt, zodat je gemakkelijk dierenhaar kunt verwijderen uit de gleuven tussen de kussens van de bank.

Kledingrollers

Heeft jouw hond of kat heerlijk op één van jouw mooie stoelen of banken geslapen? Dan ligt deze plek nu waarschijnlijk vol met haar. Als je deze plek eventjes tussendoor wilt schoonmaken, bijvoorbeeld omdat dit zijn of haar vaste plek is en deze snel vies wordt, kun je gebruik maken van een kledingroller. Hiermee kun je snel een klein oppervlakte ontdoen van huisdierenhaar.

Luchtreiniger voor dierenhaar

Een andere handige optie voor het verwijderen van dierenhaar uit huis is het gebruik van een luchtreiniger. Deze machines filteren niet alleen stof uit de lucht, ze kunnen ook het haar en de huidschilfers van uw huisdier opzuigen en het in een container verzamelen. Deze machines zijn ideaal voor het verwijderen van grotere hoeveelheden haar en kunnen een geweldige manier zijn om het haar te verwijderen.

Dierenhaar op jouw kleding?

Is er dierenhaar op jouw kleding terecht gekomen? Natuurlijk kun je dan gebruik maken van een kledingroller, als je van plan bent de kleding nog te dragen. Trek je echter morgen wat anders aan en hoef je vandaag nergens meer naartoe? Dan kun je de kleding gewoon in de was gooien. Voeg een scheut witte azijn toe in het wasverzachterbakje van de wasmachinelade. Hierdoor vermindert de statische lading van huisdierenhaar, waardoor het makkelijker los kan laten van jouw kledingstukken.

Er zijn veel handige manieren om het haar van je huisdier uit huis te verwijderen. Als je eenmaal de juiste apparatuur hebt om het haar te verwijderen, kun je beginnen met het verwijderen van het haar in huis. Vergeet niet dat regelmatig borstelen ook een grote hulp kan zijn bij het voorkomen. Als je de juiste apparatuur gebruikt en regelmatig borstelt, is het haar van jouw huisdier gemakkelijker te verwijderen.

Comments are closed.

Dit vind je ook leuk