België is een prachtig land met vele steden die elk een andere ervaring bieden. Of je nu een weekendje weg wilt of een langere vakantie, een vakantie in een stad in België is altijd een goed idee. Met zijn vele kleurrijke steden vol met historie, cultuur en een bruisend uitgaansleven is het land een ideale bestemming voor een onvergetelijke ervaring.

Ben je van plan alleen een weekendje weg te gaan? Dan ben je vast op zoek naar een leuke stad in België dichtbij de grens van Nederland, zodat je niet met een te lange reistijd komt te zitten. Op deze manier houd je de meeste tijd over van jouw korte vakantie in België. In deze blog neem ik je mee langs de meest populaire steden in het noorden van België waar je snel kunt zijn met de auto vanuit Nederland, waaronder Antwerpen, Luik, Hasselt, Gent en Brugge.

1. Antwerpen

Antwerpen is de prachtige stad en een perfecte bestemming voor een weekendje weg. Het is een smeltkroes van kunst, cultuur, geschiedenis en architectuur. De stad wordt omringd door de rivieren de Schelde en de Rupel, waardoor het een prachtige sfeer heeft.

Er zijn vele bezienswaardigheden in Antwerpen die je niet mag missen. Bezoek het historische stadscentrum, het Stadhuis, de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Rubenshuis en het Steen. Voor degenen die van musea houden is er een breed aanbod. Bezoek het Museum aan de Stroom, het Rubenshuis, het Plantin-Moretusmuseum en het Red Star Line Museum.

Verder zijn er tal van leuke activiteiten te doen in Antwerpen. Ontdek de stad met een gids, bezoek de Koninck Brewery, maak een boottocht over de Schelde, bezoek de Antwerpen Zoo en het Aquatopia zwembad, ga winkelen in de vele winkelstraten, doe mee aan een pubcrawl of ga naar een van de vele festivals. 

2. Luik

Luik is een andere stad die een bezoek waard is voor een weekendje weg. Er is een prachtige mix van cultuur, architectuur en historie in de stad. Bezienswaardigheden zoals de Place Saint-Lambert, het Place du Marche, de kathedraal van Luik en de Tchantchesbrug zijn absoluut de moeite waard. Luik is ook bekend om zijn vele musea en galerijen, waaronder het Musée de la Vie Wallonne, het Musée des Beaux-Arts. Er zijn ook veel leuke activiteiten die je in Luik kunt doen, zoals een wandeling door het stadscentrum, een boottocht op de Maas, een bezoek aan de winkelstraten, een optreden bezoeken in de Opera Royal de Wallonie en een kijkje nemen bij de vele restaurants en cafés.

3. Hasselt 

Hasselt is ook een leuke stad voor een weekendje weg. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt, de Sint-Quintinuskerk, het Begijnhof, het stadspark en het openluchtmuseum. Er zijn ook veel musea in Hasselt, waaronder het Modemuseum en het Jenevermuseum. Daarnaast is er een verscheidenheid aan leuke activiteiten om te doen, zoals winkelen, boottochten maken, de stad ontdekken met een gids, wandelen langs de vele kunstwerken in de stad en genieten van de vele restaurants en cafés.

4. Gent

Gent is een prachtige stad vol met geschiedenis en architectuur. Bezienswaardigheden zoals de Sint-Baafskathedraal, de Gravensteen, de Vrijdagmarkt, de St. Michielsbrug en de Sint-Niklaaskerk zijn allemaal een bezoek waard. Er zijn ook veel musea in Gent, zoals het STAM, het Designmuseum Gent, het Museum Dr. Guislain en het Gravensteenmuseum. Er zijn ook veel leuke activiteiten om te doen, zoals winkelen in de vele winkelstraten, een boottocht maken op de Leie, een rondleiding door de stad, een muziekfestival bezoeken, genieten van de vele restaurants en cafés en cultuur opsnuiven in de vele theaters.

5. Brugge

Brugge is een prachtige stad om te bezoeken en een perfecte bestemming voor een weekendje weg. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals de Belfort, de Minnewater, de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Begijnhof en het Groeningemuseum. Er zijn ook veel musea in Brugge, zoals het Historium, het Choco-Story Museum. Verder zijn er vele leuke activiteiten om te doen in Brugge, zoals een boottocht maken op de grachten, winkelen in de vele winkelstraten, een rondleiding door de stad, genieten van de vele restaurants en cafés en de vele festivals in de stad bezoeken.

Kortom, België heeft veel te bieden als het gaat om steden die een onvergetelijke ervaring bieden. Of je nu op zoek bent naar een weekendje weg of een lange vakantie, er is altijd wel een stad die je aanspreekt. Of je nu kiest voor Antwerpen, Luik, Hasselt, Gent of Brugge, je zult zeker niet teleurgesteld worden!

Comments are closed.

Dit vind je ook leuk