Er zijn tal van manieren om je vakantie in Europa te plannen. Waarom zou je als paardenliefhebber niet de meest avontuurlijke optie kunnen kiezen: paardrijden in Europa? Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, er is een verscheidenheid aan bestemmingen waar je kunt genieten van het paardrijden. Lees snel verder om jouw vakantiebestemming te ontdekken waar je ver weg van huis ook met paarden bezig kunt zijn!

Van lessen op prachtige paarden in professionele maneges tot lange ritten door adembenemende landschappen, er is voor ieder wat wils. In dit blogartikel kijken we naar de leukste vakantiebestemmingen waar je een paard kunt huren, paardrijlessen kunt nemen of deel kunt nemen aan rondritten te paard.

Paardrijden in Duitsland

Duitsland is een geweldige bestemming voor paardrijvakanties, met een verscheidenheid aan maneges om paard te rijden of paarden te huren. De meeste maneges bieden paardrijlessen aan voor zowel beginners als gevorderden, met veel mogelijkheden om je vaardigheden te verbeteren. De meeste maneges hebben ook een uitgebreid aanbod van paarden te huur om een buitenrit mee te doen. Als je geluk hebt, kun je zelfs op een echt Duits paard rijden, zoals een Zwarte Woud paard. Hiervoor kun je een verscheidenheid aan ruiterpaden vinden, waaronder in de prachtige en eindeloze Duitse bossen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een georganiseerde buitenrit onder begeleiding van ervaren ruiters. Dit is voor beginners de beste optie. 

Paardrijden in Italië

Italië is één van de beste plaatsen om te paardrijden in Europa, met eindeloze mogelijkheden. Van de Toscaanse heuvels en wijngaarden tot het prachtige meer van Garda, er is een verscheidenheid aan landschappen en routes om te verkennen. Hiervoor kun je een paard huren, of deelnemen aan een georganiseerde buitenrit. Vaak wordt je geacht je vaardigheden te kunnen aantonen voordat je zelfstandig met één van de paarden of pony’s zelfstandig op pad mag. Je vindt er tevens excellente maneges waar paardrijlessen worden aangeboden voor ruiters van ieder niveau. 

Paardrijden in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is een ander land dat een verscheidenheid aan mogelijkheden biedt voor paardrijden. Er zijn veel maneges waar je verschillende activiteiten kunt ondernemen, waaronder springlessen, dressuurlessen, en ritten langs de kust. Bij enkele van de maneges kun je paarden huren om zelf mee te rijden. Er zijn ook veel trails en paden om te verkennen, waaronder de Keltische Bergpaden en de Schotse Highlands.

Paardrijden in Denemarken

Denemarken is een andere geweldige bestemming voor paardrijden, met veel prachtige en afwisselende landschappen om te verkennen. Hierbij kun je onder andere denken aan een prachtige buitenrit langs de kust. Er zijn veel maneges die lessen aanbieden, met zowel beginnerslessen als gevorderde lessen. Ook zijn er, indien je voldoende rijervaring hebt, paarden en pony’s te huur. 

Paardrijden in Frankrijk

Frankrijk is een ander land dat veel te bieden heeft voor paardrijders. Er zijn tal van maneges en die paardrijlessen aanbieden voor paardenliefhebbers van ieder rijniveau. Avontuurlijke ruiters kunnen  er een pony of paard huren om bijzondere buitenritten te maken in de Franse Pyreneeën en Franse Alpen. Als beginner kun je natuurlijk ook veilig deelnemen aan een buitenrit onder begeleiding van een ervaren persoon.

Ga ook op paardenvakantie in Europa!

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantiebestemming waar je kunt paardrijden, is er voor ieder wat wils. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, er is een verscheidenheid aan bestemmingen waar je kunt genieten van het paardrijden. Van Duitsland tot Frankrijk, er zijn tal van bestemmingen waar je kunt genieten van het prachtige landschap en je paardrijvaardigheden kunt verbeteren.

Comments are closed.

Dit vind je ook leuk